1.Máj v Rychvaldě – dětské dopoledne

Napsal(a) Jiří Koběrský

1. května 2015 od 9.00 – 12.00 hod. proběhl na TJ Baník Rychvald soutěžní a ukázkový dětský den za účastí pořadatelů KSČM Rychvald dále Policie ČR, MP Bohumín, ČČK, ZKO, koně z ranch Bonaparte a dobrovolných hasičů.

Při zahájení krátce k významu 1 máje vystoupil předseda OV KSČM Karviná Jiří Nytra.

I přes nepřízeň počasí si děti celé dopoledne užily. K vidění toho nebylo málo, auta, výstroj a výzbroj jak české, tak městské policie. Policisté MP Bohumín dětem ukázali vozidlo a přístroje určené k měření rychlosti. Značný zájem děti věnovali hašení vraku, hasičské technice a vybavení. Ohlas sklidila také ukázka výcviku policejních služebních psů OŘ Karviná a psů ZKO Rychvald.

dsc0189

Děti, které si své dopoledne přišly užít, skotačily při různých hrách a soutěžích. Každý účastník do 15 let si odnesl domů od sponzorů akce drobné dárečky a soutěžící navíc obdrželi diplomy, koblihy a věcné ceny s preventivní tématikou, jednalo se například o pexeso s dopravními značkami, omalovánky, rozvrh hodin, prupisky, pastelky a přívěsky na klíče. Po celou dobu tj. od 09.00 do 12.00 hod. byla otevřená hospoda TJ Baník Rychvald, Červená kolonie, kde bylo zajištěné občerstvení, párky, alko a nealko nápoje

V závěru proběhlo vyhlášení vítězů soutěžního dopoledne. Ceny jim předával předseda ZO KSČM Rychvald-Václav Koběrský Jiří spolu s jednatelkou Renátou Exnerovou a z ČČK paní Nadkanskou.

20150501 10050220150501 101817

Připravené ukázky a účast policistů, hasičů, červeného českého kříže a organizátorů KSČM na Dětském dopoledni byla velmi kladně hodnocena nejen od dětí, ale i od ostatních přítomných návštěvníků. V dalších akcích budeme nadále pro děti a mládež pokračovat.

za ZO KSČM Rychvald-Václav předseda Jiří Koběrský a jednatel Renáta Exnerová

Další fotografie naleznete ve fotogalerií.

VIDEO UKÁZKY Z VYSTOUPENÍ

Naposledy změněno Úterý, 05 May 2015 10:16