I letos jsme si v Rychvaldě připomněli MDŽ

Tento měsíc jsme si připomněli mezinárodní den žen. Ten je sice v kalendáři zapsán na 8. března, ale my jsme s blahopřáním začali již 2. března, kdy jsme popřáli a kytičky předali ženám, obyvatelkám domova s pečovatelskou službou.

Hlavní oslavy a připomenutí tohoto významného dne proběhlo v pátek 10. března v kulturním domě v Rychvaldě. Každá z příchozích žen pak při vstupu dostala malou kytičku a sál se za malou chvíli zcela zaplnil.

Mezi hosty, kteří pozvání přijali byla poslankyně parlamentu České republiky Milada Halíková, Monika Havlíčková, ta bude v letošních volbách do parlamentu teprve kandidovat, a nakonec nikoliv žena, ale muž, krajský zastupitel a rovněž kandidát do parlamentu České republiky, Ivan Strachoň.

Letošní „oslavy“ byly zpestřeny kulturním vystoupením. Úvod patřil taneční skupině Ritmo z Rychvaldu. Pak následovala ukázka Latinskoamerických tanců v podání Ondřeje a Evy z taneční školy Bolero Ostrava.

Samozřejmostí při takové akci je i bohaté občerstvení. Nechyběly zákusky, chlebíčky, jednohubky, něco jemnějšího, ale i ostřejšího.

Celkovou příjemnou atmosféru pak dotvořila havířovská hudební skupina duo Iveta a Jarek. Hráli jak k poslechu, tak hlavně k tanci

Největším lákadlem MDŽ se ale stala letošní novinka, soutěž o ceny. Losovalo se jak o ceny na slosovatelné vstupenky, kterou každá z žen dostala při vstupu zdarma, tak i o ceny v klasické „tombole“.

Hlavní ceny věnovaly poslankyně Milada Halíková a poslankyně evropského parlamentu Kateřina Konečná.

Poděkování za uspořádání patří nejen organizátorům a členům naší základní organizace KSČM v Rychvaldě, za přípravu ale i městu Rychvald, papírnictví drogérie Miroslava Kaňová, OV KSČM Karviná, Monice Havlíčkové, Ivanu Strachoňovi, ale i rychvaldskému ESAMU, Rychvaldské pekárně za pěkné a hodnotné ceny, které věnovali, ale také Ritmu za jejich vystoupení.

Naposledy změněno Pondělí, 20 March 2017 11:06