Ohlédnutí za 1. májem v Rychvaldě

Již potřetí se děti a jejich rodiče sešli 1. května v areálu tělovýchovné jednoty Baník Rychvald, kde pro ně organizátoři v rámci oslav svátku práce připravili dětské májové dopoledne.

Policie české republiky a městská policie Bohumín předvedla ukázku nejen svých služebních vozidel, vybavení, výzbroje a výstroje ale i přístrojů, které policisté při výkonu služby používají.

Zájemci si tak například mohli vyzkoušet, jak se obléká a nosí pravá neprůstřelná vesta či jak se pouští a ovládají majáky.

Místní skupina Českého červeného kříže z Rychvaldu, která se na akci spolupodílela, připravila zábavnou formou ukázky první pomoci, jako třeba ošetření krvácející rány masáž srdce.

Děti, ale i rodiče si také mohly prohlédnout vybavení sanitního vozidla, které na tento den zapůjčil Karvinský červený kříž.

Kdo chtěl, mohl se po areálu projet na koníkovi.

Přesnou mušku a pevnou ruku potřeboval ten, kdo si šel zastřílet ze vzduchovky na cíl. A že to není snadné, se přesvědčil každý, kdo si to zkusil.

K programu patřila i ukázka zásahu rychvaldských dobrovolných hasičů.

Tento požár naštěstí nakonec dopadl dobře. Díky profesionální práci rychvaldských dobrovolných hasičů byl oheň bleskurychle uhašen a nestačil tak napáchat žádné další větší škody, a tak byl čas na prohlídku nejen zbrusu nové hasičské stříkačky, ale i k vyzkoušení si hasičské výzbroje, výstroje a techniky.

Pro všechny děti organizátoři připravili drobné dárečky, a to i díky štědrostí sponzorů, kteří na tuto akci rovněž přispěli.

Májové dopoledne bylo zakončeno vypuštěním holubů.

Podobná akce by se samozřejmě nedala uspořádat bez nezištné pomoci, a to jak z řad organizátorů, tak i rychvaldských dobrovolných hasičů, ale i členek místního červeného kříže. Rovněž chceme touto cestou poděkovat jak bohumínské policii České Republiky, tak i policii Městské, a to jak za ukázky, tak i drobné dárečky, které věnovali dětem. Poděkování patří rovněž rychvaldské pekárně, uzenářství Klement z Dolního Benešova, městu Rychvald, panu Oprchalskému, OV KSČM v Karviné, poslankyni Miladě Halíkové a v neposlední řadě Baníku Rychvald za bezplatné využití jeho prostor.

Pořadatelé hodlají v podobných akcích pro děti a mládež i pokračovat i příští rok.

Naposledy změněno Sobota, 20 May 2017 07:48

Média