15. zasedání Zastupitelstva města Rychvald

Ve středu 14. června proběhlo v kulturním domě v Rychvaldě 15 zasedání Zastupitelstva města Rychvald. Na jednání bylo přítomno 14 zastupitelů, jeden zastupitel, Václav Pavlík byl omluven. Zasedání se neslo v poklidném duchu. Co bylo překvapivé, tak velmi nízká, tedy skoro žádná účast občanů, slovy čtyři občané. Je zřejmé, že v současné době v Rychvaldě již není co řešit a veškeré patróny byly vystříleny v kauze Myslivecká.

Při projednávání zprávy finančního výboru vznesl zastupitel Pěgřímek dotaz na to, v jakém stádiu je přidělování dotace pro sdružení rodičů, kterému na předposledním zasedání zastupitelstva nebyl schválen příspěvek v požadované výši. Podle vyjádření předsedy finančního výboru zastupitele Sitka není ve věci nic nového neboť sdružení novou žádost nepodalo.

Dalším z projednávaných bodů bylo projednání rezignace pana Mazurka (KSČM) na funkci člena finančního výboru. Na jeho místo byl nejprve navržen zastupitel Milan Starostka (ANO), ale ten nedostal dostatečný počet hlasů a nebyl zvolen.Druhým navrženým byla paní Luďka Svrčinová. Ta byla nakonec zastupitelstvem schválena.

Za zmínku stojí ještě informace o stavu Bohumínské ulice, zejména stavu budování kruhového objezdu a autobusových stání, nádražička a konečné. Z podaných informací vyplynulo, že se nejméně ještě 5 let nebude moci na Bohumínské ulici nic budovat, tedy jinak řečeno, že nedokončené přechody zůstanou dalších 5 let nedokončeny, ty nevyhovující a nevyužité zůstanou dále nevyhovující a že budování kruhového objezdu a autobusové točny či nádražička stále stojí stále na problému s výkupem pozemků. Někteří majitelé žádají i 10ti násobek toho, než je odhadní cena. Přitom jde i o pozemky, na kterých spíše bují prales a evidentně nemají žádné smysluplné využití.

Více informací získate z videozáznamu, který bude po zpracování zde dostupný.

Naposledy změněno Čtvrtek, 15 June 2017 01:05