Andrea Babišová z Bohumína: Největší radost z podoby jmen měl šéf marketingu ANO

/ROZHOVOR/ Kandidovala za hnutí ANO na osmém místě. Stala se nejúspěšnější kandidátkou své strany v okrese.

dnes 18:59 SDÍLEJ:

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. BabisFoto: Deník / Divíšek Martin

Andrea Babišová, 45 let, Bohumín, zdravotní sestra, 6 043 hlasůZdravotní sestra z Bohumína Andrea Babišová kandidovala na osmém místě, ovšem 6 043 preferenčních hlasů z ní udělalo druhou nejúspěšnější kandidátku v kraji, po lídrovi Ivo Vonrákovi.

Překvapilo vás, že vám lidé dali tolik preferenčních hlasů?

Mile mě to překvapilo. Především mě ale potěšil volební výsledek našeho hnutí, na všech úrovních – v městě, v okrese, kraji i celé republice. Když si vezmete, že v Bohumíně posledních 24 let nevyhrál volby nikdo jiný než ČSSD…

Čím si úspěch ANO vysvětlujete?

Lidé ocenili práci naší bohumínské organizace, jíž jsem navíc předsedkyní.  Jako zdravotnice a zastupitelka jsem hodně pracovala se seniory a zřejmě i jejich podpora se do mého volebního výsledku promítla.

Čekala jste tak jednoznačný výsledek?

Předpokládala jsem úspěch, už v předvolební kampani jsem cítila, že lidé naši práci a názory berou a věřila jsem, že nám dají své hlasy. Překvapilo mě však, že jsme vyhráli s takovým náskokem.

Co říkají lidé na to, že se jmenujete stejně jako lídr hnutí ANO Andrej Babiš, jen nosíte ženskou podobu toho jména?

To je samozřejmě náhoda, nejsem s hlavní postavou hnutí ANO nijak spřízněná. Před 4 lety jsme byli s Andrejem Babišem na společném předvolebním billboardu, ale osobně jsme se setkali až letos na jaře, když byl na návštěvě u nás v Bohumíně a Rychvaldu. Největší radost z našich stejných jmen měl marketingový šéf hnutí, který to považuje za dobrou reklamu.

Autor: Tomáš Januszek

2 komentáře