Putovní pohár Vladislava Zajíce letos putuje do Bohumína.

Již podruhé na rychvaldském umělém hřišti u základní školy odehrál druhý ročník fotbalového turnaje v malé kopané na počest Vladislava Zajíce. Michálkovického rodáka, který v našem městě působil nejen jako hráč, ale i jako trenér, zejména mládeže. Člověka, který sportem žil celý svůj život. Na pořádání letošního ročníku se podílela nejen základní organizace KSČM, ale i TJ Baník Rychvald, za finančního přispění ministerstva školství – krajského úřadu.

Vitez turnaje FK Bospor Bohumín

Kromě rychvaldských celků pozvání přijaly i celky z Bohumína, Dětmarovic a Dolní Lutyně. Turnaj se hrál systémem každý s každým a na sobotním programu bylo 15 utkání. Čestný výkop pak provedla manželka Vladislava Zajíce, Dagmar Zajícová.

O úvodní duel se postaraly rychvaldské celky, Baník Rychvald a Slavoj Rychvald.

Vítězem turnaje se stali starší žáci z FK Bospor Bohumín. Letos zkrátka proti sobě neměli soupeře a celý turnaj s přehledem zvítězili.

O druhé a třetí místo bojoval domácí Slavoj Rychvald s týmem Dolní Lutyně. Slavoj nakonec skončil třetí a minulý vítěz, SK Dětmarovice se musel spokojit se čtvrtým místem.

Slavnostního předávání medailí a cen se kromě starostky města Šárky Kapkové účastnila poslankyně Parlamentu ČR Milada Halíkova, která měla nad turnajem patronát a poslanec Parlamentu ČR Leo Luzar.

Hlavní cenu, putovní pohár, převzal z rukou manželky Vladislava Zajíce kapitán vítězného družstva.

Poděkování za uspořádání patří nejen organizátorům základní organizací KSČM v Rychvaldě a Baníku Rychvald, ale i městu Rychvald, dobrovolným hasičům z Rychvaldu, Ministerstvu školství – krajskému úřadu v Ostravě, dále pak sponzorům, Taxi Janes, restaurace pod Lípou, papírnictví drogérie Miroslava Kaňová, OV KSČM Karviná, firmám Gesomont a Alumont, Službám města Rychvald, kteří do soutěže věnovali nejen věcné a finanční prostředky, ale i technickou výpomoc.

Poděkování patří rovněž za poskytnutí občerstvení, výrobci uzenin MK Klemens z Dolního Benešova a v neposlední řadě naší Rychvaldské pekárně.

Rovněž poděkování patří i hlavnímu rozhodčímu panu Jiřímu Harnoldovi a zejména hráčům, kteří svým přístupem ke hře důstojně uctili památku Vladislava Zajíce a rodině pana Zajíce, kteří přišli tento turnaj podpořit.

Naposledy změněno Úterý, 14 November 2017 09:19