Nový "kruháč" ulehčí dopravě

Nový kruhový objezd vyroste letos v Bohumíně. Hotov má být do letních prázdnin. Vznikne na enormně vytížené křižovatce Bezručovy a Revoluční ulice u zdejších průmyslových podniků, do kterých dojíždějí kamiony.

dnes 13:48
SDÍLEJ:

Komplikovanou dopravní situaci na bohumínské křižovatce Bezručovy a Revoluční ulice vyřeší nový kruhový objezd.Foto: Město Bohumín

Na stavbě se město bude podílet s Moravskoslezským krajem. Náklady se po výběrovém řízení snížily z 12 milionů korun na 7,6 milionu.

„Ve špičce je obrovský problém z křižovatky vyjet. Kruhový objezd vznikne na krajské a částečně i městské silnici, a tak jsme s krajem už několik let vyjednávali o jeho výstavbě. Pro urychlení jsme z vlastních prostředků zajistili projektovou dokumentaci a investiční přípravu, vyřídili patřičná povolení a s krajem se o náklady podělíme,“ sdělil starosta Bohumína Petr Vícha s tím, že město přispěje částkou 3,5 milionu korun.

Nový „kruháč“ vyroste v těsné blízkosti restaurace Špica. Okružní křižovatka se posune do míst současné zeleně a padnou kvůli ní tři stromy. V místech současného chodníku vyroste střed objezdu. Součástí stavby bude přeložka vodovodu a drobné úpravy chodníků. V Bezručově ulici vznikne i nový chodník. Součástí stavby budou dvě nasvětlená místa pro přecházení. Jedno z nich dostane pro větší bezpečnost ostrůvek.

Stavba má začít na přelomu března a dubna. „Chceme ji co nejvíce urychlit, aby bylo omezení provozu co nejmenší. Výstavba bude probíhat za plného provozu bez objížděk, řidiči ale musí počítat s komplikacemi. Dojde také k částečnému omezení provozu, který budou řídit semafory,“ uvedl bohumínský místostarosta Lumír Macura.

Nejde o jedinou místní akci. V Bezručově a Sokolské ulici se budou letos stavět další tři stavby – chodník s kanalizací, samostatná kanalizace a samostatný chodník. Vše je časově sladěno tak, aby si motoristé komplikace odbyli najednou. Řidiči musí letos v Záblatí počítat s mírnými komplikacemi a se zdržením, případně si cestu do či z Rychvaldu plánovat například přes Skřečoň.

Autor: Richard Kutěj