Školáky v Rychvaldě lákaly do auta dvě ženy. Nabízely jim odvoz domů

Vzrušenou debatu na sociální síti Facebook vzbudila mezi rodiči zpráva o tom, že dvě neznámé ženy lákaly v pondělí 26. února na ulici Lutyňská v Rychvaldě žáky zdejší základní školy do auta.

dnes 17:20 SDÍLEJ:
target="_blank" title="Sdílej na Facebook" href="https://www.facebook.com/sharer.php?u=https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/skolaky-v-rychvalde-lakaly-do-auta-dve-zeny-nabizely-jim-odvoz-domu-20180228.html" onclick="javascript:window.open(this.href,'', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=450,width=550,left=300,top=300');return false;" target="_blank"/>

Základní škola v Rychvaldě rozeslala rodičům žáků v souvislosti s incidentem varování. Ve středu jej doplnila i žádostí policie o spolupráci.Foto: Facebook.com/Magdaléna Venglářová

Podle dostupných informací měly přibližně padesátileté ženy v menším červeném vozidle vybízet dva školáky – chlapce a dívku – k tomu, aby si do auta přistoupili s tím, že je odvezou domů.

Incident potvrdil i ředitel rychvaldské základní školy Daniel Cigánek a doplnil, že rodičům všech školáků rozeslal v souvislosti s událostí prostřednictvím žákovské knížky varování.

„Zákonné zástupce všech žáků jsme ve varovné zprávě informovali o tom, co přesně se v pondělí stalo. Ve středu jsme se pak na škole setkali také s vyšetřovateli, kteří dotyčné děti vyslechli a potvrdili nám, že celou situaci řádně prověří a přijmou nutná bezpečnostní opatření,“ informoval Deník ředitel s tím, že na základě schůzky s policií rozeslala škola rodičům další zprávu, tentokrát s žádostí o spolupráci.

Policejní mluvčí Zlatuše Viačková pak doplnila, že obvodní oddělení Bohumín věnuje oznámení náležitou pozornost a všechny informace řádně prověřuje.

„Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán trestný čin, nicméně policisté z bohumínského oddělení, kteří nad územím Rychvaldu dohlížejí, důkladně vyslechli všechny zainteresované osoby a získané informace prověřují,“ informovala Viačková.

Autor: Pavla Krůčková