Studenti vyšli před budovu, zpívali a apelovali na Senát

Českou i slovenskou hymnu, tu druhou jako upomínku na nedávnou vraždu slovenského novináře, a také Ach synku, synku. To si mimo jiné zazpívali krátce po čtvrtečním poledni studenti karvinského gymnázia, kteří

se tak přidali k celorepublikové studentské výzvě za dodržování ústavních zvyklostí.

15.3.2018
SDÍLEJ:

Do celorepublikové polední stávky za dodržování ústavních zvyklostí se zapojili také studenti karvinského gymnázia.Foto: Deník / Kutěj Richard

Jeden z organizátorů setkání ke svým spolužákům krátce pohovořil o důvodu a významu čtvrteční polední akce. „Sešli jsme se především k obraně ústavy a ústavních zvyklostí, které jsou v Česku poslední dobou velice porušovány. Například máme premiéra, který už poměrně dlouhou dobu vládne v demisi, anebo také pro to, že premiérem je člověk, který je trestně stíhaný. Apelujeme tedy na naše ústavní činitele, aby byli opravdovou pojistkou demokracie a ústavnosti v České republice,“ řekl pak Deníku Šimon Úradník.

Studenti středních a vysokých škol takto vyšli v poledne před budovy svých škol v celém Česku. K aktivitě se připojilo na tři sta škol. Účastníci pak podepisovali dané výzvy určené našim politikům, ty zašlou autorům a hlavním organizátorům akce, kterými jsou studenti pražské DAMU.

Autor: Richard Kutěj