Akce KSČM v kraji svým významem přesahující lokální význam. Rovněž zahrnuje i akce na kterých se KSČM spolupodílí.
Ve čtvrtek 16. března zasedalo zastupitelstvo Moravskoslezského kraje. Na projednání bylo předloženo 101 bodů. KSČM má po posledních krajských volbách v zastupitelstvu 9 mandátů. Co a jak se projednávalo zhodnotil krajský zastupitel a předseda MS KV KSČM Josef Babka.
Ve čtvrtek 23. února proběhlo v Ostravě jednání Moravskoslezské nominační konference, které se zúčastnilo 48 zvolených delegátů. Důležitým bodem jednání schvalování kandidátky pro volby do parlamentu České republiky
Ve čtvrtek 29. září jste se na Masarykově náměstí v Ostravě mohli setkat nejen s kandidáty do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje a Senátu Parlamentu ČR, ale také poslanci českého a evropského parlamentu. Kandidáty do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje a Senátu Parlamentu ČR podpořil při setkání s občany i místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš.
V rámci předvolebních setkání se v Horních Bludovicích představili a pobesedovali s občany kandidáti na kandidátce KSČM do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje.
V současné době se KSČM v Ostravě obrací na občany o podporu nové petice, s požadavkem na přijetí zákona o znárodnění majetku bývalé společnosti OKD a to včetně bytových domů a pozemků. Jeden z petičních stánků se nacházel v Husově sadu v Ostravě. Petiční akci organizuje Městský výbor KSČM v Ostravě.
Zemřel Statis Prusalis, člověk - umělec, který zůstal veřejně věrný svému přesvědčení - komunistickým ideálům - do konce svého života.
Ve čtvrtek 4. srpna se v jednací síni na krajském úřadě moravskoslezského kraje sešli zástupci kraje vedené 1. náměstkem hejtmana MS kraje Josefem Babkou (KSČM) a hornických odborů. Jednání se rovněž účastnil i místopředseda parlamentu české republiky a předseda KSČM Vojtěch Filip, zástupci měst z Karviné, Havířova Petřvaldu a také vládní zmocněnec pro Moravskoslezský a Ústecký kraj Jiří CIEŃCIAŁA. Více v reportáži.
Videoreportáž z jedné velmi úspěšné akce, kterou o uplynulém víkendu v sobotu 18. června uspořádala komise mládeže, která pracuje při městském výboru KSČM v Ostravě.
V pondělí 13. června se odpoledne na náměstí Svobody ve Frýdku Místku sešla asi stovka občanů , kde se uskutečnil mítink k řešení současné situace v těžební společnosti OKD. Podporu horníkům vyjádřil i první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka a rovněž i oba místopředsedové ÚV KSČM Petr Šimůnek a Josef Skála. Více ve videoreportáži.
V pondělí 13. června se na porubském zámečku sešla veřejnost a pozvaní hosté, aby si připomněli události, které se odehrály před 95 lety.