Oficiální stanoviska a vyjádření základní organizace KSČM v Rychvaldě.

Vyjádření předsedy klubu KSČM v Z MSK a Předsedy KV KSČM MSK k hlasování zastupitelstva Moravskoslezského kraje o osudu Orlovské nemocnice.
Neskutečné se stalo skutečností. Nebyl sice pátek třináctého, ale středa třináctého, přesto se tento den zapíše černě do naší historie. Krajská reprezentace složená ze tří stran ANO, ODS a KDU-ČSL prosadila přes odpor občanů, zaměstnanců, ale i odborné veřejnosti a místní samosprávy tzv. optimalizací Orlovské nemocnice, a to v té nejhorší variantě, která byla předložena.
Vůbec se nedivím vyhlášení stávkové pohotovosti v celých OKD. Ztráta důvěry zaměstnanců OKD k těm , kteří s nimi prostřednictvím odborů jednají je téměř na bodu nula. Jeden slib či závazek stíhá druhý a jejich realizace či plnění je v nedohlednu. Nedůvěryhodná prohlášení vedení OKD nebo NWR vedou k nepřehledné situaci , kdy jednou hovoří o uzavření dolu Paskov, následně rozšíří své záměry na Darkov a Lazy s dopadem na zaměstnanost ve výši 5-6 tisíc zaměstnanců OKD a agenturních pracovníků.
KSČM je téměř tři desetiletí demokratickou stranou a takto působí i v rychvaldském zastupitelstvu. Jsme příznivci činů, ale i diskuzí a výměn názoru, které město posouvají dál.
„Podvod s byty OKD vyvrcholil, vinu nesou minulé pravicové vlády i vláda sociální demokracie. Miliardář Zdeněk Bakala prodal 43 000 bývalých bytů OKD americké společnosti Round Hill Capital. Naděje, že by se byty podařilo přeci jen někdy prodat nájemníkům za zvýhodněné ceny, je tím zřejmě definitivně ztracena. Podnikatelé jako Bakala se neměli dostat k takovým majetkům a takovou cestou. Vinu za to nesou minulé vlády. Ty umožnily, aby po změně vlastnických práv mohli noví majitelé odmítnout splnění slibu z privatizační smlouvy, že nájemníkům prodají byty.“ Autor: JUDr. Josefa Babky (KSČM), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM
STANOVISKO KSČM: Stanovisko Výkonného výboru ÚV KSČM, schválené na jeho 35. schůzi dne 12. 6., k jednorázovému příspěvku důchodcům.
Osvobození Berlína sovětskými jednotkami v květnu 1945 znamenalo vítězství národů ve II. světové válce a porážku nacistického fašismu - nejnásilnější formy třídní nadvlády vytvořené kapitalismem a přímé příčiny války a smrti desítek milionů lidí.
Představitelé politických stran vydali písemná prohlášení ke změnám ve vedení města, ke kterému došlo na 3 zasedání zastupitelstva města 11 března 2015.
V rámci cvičení Atlantic Resolve (Atlantické odhodlání), Českou republikou projede obrněný konvoj americké armády. Konvoj má viditelně demonstrovat údajnou americkou pomoc vůči svým spojencům v NATO. Že se jedná o demonstraci síly, přiznávají i američtí představitelé. Podle nich je to jen reakce na "velký nárůst ruského vojenského sebevědomí".