Sliby se slibují, blázni se radují...

Zavírání Orlovské nemocnice nabralo závratné tempo. V těchto dnech byla na stránkách nemocnice zveřejněná, ale i dopisem ředitele nemocnice panem Matějem městům a obcím v okrese Karviná zaslaná informace, že lůžkové části interny a chirurgie v Orlové definitivně končí 20. a 21. června tohoto roku.

Dále pan ředitel sděluje, že interní ambulance bude pracovat v denním režimu od 7 do 15:30 hodin a traumatologická ambulance bude pracovat v nepřetržitém 24  hodinovém, sedmidenním režimu. Situaci okolo této nemocnice již sleduji dlouho, a proto mi to nedá abych na tyto skutečnosti nereagoval.

Kam zapadly sliby krajské reprezentace ANO, hejtmana pana Vondráka, a hlavně jeho náměstka pana GEBAUERA.

Co sliboval tento posledně jmenovaný pán občanům. Dovolím si citovat některé jeho sliby, kterými uklidňoval občany, personál nemocnice ale i místní samosprávu.

Stěhování a změny v systému akutní péče nenastanou okamžitě, ale uskuteční se postupně, v průběhu následujících dvou let.

Jestli pro pana Gebauera je doba tří měsíců totéž jako dva roky, tak někdo z nás asi neumí počítat. Nebo snad pan Gebauer občanům LHAL? Minimálně je PODVEDL.

Naskýtá se otázka. Kdo a proč má zájem na tom, aby se takto s likvidaci nemocnice spěchalo. Ať pan náměstek vyvrátí spekulace, že lukrativní budovy nemocnice nejsou někomu připravovány pro lukrativní kšeft.

ANO také slibovalo, že se nemocnice nebude privatizovat. Lze po těchto zkušenostech jim toto ještě věřit?

Kdyby se takovým tempem, jako likvidují nemocnici stavěly a opravovaly silnice a dálnice, určitě bych takovému úsilí zatleskal.

Lidé se bojí naprosto zbytečně, že chceme orlovskou nemocnici zavřít. S ničím takovým optimalizační změny v orlovské nemocnici nikdy nepočítaly a nepočítají. Nemocnice v Orlové sice projde změnami, které se budou týkat pouze lůžkových oddělení, ale zavírat se rozhodně nebude. Lékaři a zdravotnický personál o pacienty budou pečovat 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu“ vzkazoval náměstek GEBAUER občanům v tisku.

Skutečnost? Zatím ani jedna ambulance v tomto režimu NEPRACUJE a pochybuji, že po personální vyprázdněnosti bude kdy pracovat.

Je třeba tvůrcům této zpackané optimalizace poděkovat. Nejlépe při příštích volbách. A ty krajské se konají již příští rok.

Vladimír Tvardek

člen výboru ZO KSČM Rychvald