Příliš mnoho místostarostů

V pondělí 5 listopadu, proběhlo první povolební ustavující zasedání zastupitelstva města Rychvald. Předepsaný slib v úvodu složilo všech patnáct zastupitelů. Kromě jediného bodu a to je počet místostarostů, proběhlo zasedání podle předem připraveného programu.

Doposud Rychvaldu stačil jeden místostarosta, ale ode dneška jich budeme mít dva. Proti tomuto nápadu vystoupil náš zastupitel Ervin Plaček (kdysi funkci místostarosty vykonával). Uvedl, že dva místostarostové byli již v minulosti 2x zkoušení a nikdy se to neosvědčilo.

Podle očekávání byl na funkci starosty zvolen Milan Starostka (ANO-2011). Do funkcí mistostarostů pak byli zvoleni Pavel Staněk (SPD) a Václav Pavlík (Nezávislí - změna pro Rychvald). Ještě že se stávající koalice skládá jen ze tří subjektů. Být to poskládané ze čtyř nebo pěti subjektů, tak máme určitě 3 nebo 4 místostrosty. Aby se prostě na každého dostalo. Místostarostů není nikdy dost.

Následně pak byla dovolená rada města, předsedové kontrolního a finančního výboru, včetně jejich členů. Za KSČM byl za člena kontrolního výboru zvolen Štefan Farkaš, ve finančním výboru nás bude zastupovat Luďka Svrčinová.

"Veselo" ale bylo také kolem stanovování odměn. Kupodivu návrh "pracovat zadarmo" neprošel. Na závěr následovala diskuze. Zde se toho opravdu hodně naslibovalo.Je potřeba také říct, že diskuze se účastnila již asi jen polovina zastupitelů.

Vladimír Tvardek
Člen výboru ZO KSČM

Více z této kategorie: MDŽ v Rychvaldě drží tradici »